Mijn blog over huisdierenopvang

Mijn blog over huisdierenopvang

Hondenpension

by Lee Newman

Jouw trouwe viervoeter is jouw beste vriend. Als jij thuis komt is hij altijd blij. Als jij verdrietig bent, voelt hij dat aan en komt jou troosten. Ook is hij jouw maatje om heerlijke stukjes te gaan wandelen, hij wil altijd met jou mee. Helaas kan hij niet altijd overal met jou mee naar toe. Een paar uurtjes kan hij wel alleen thuis zijn, maar als je langer weg bent, moet er een goede oplossing gezocht worden. Een oplossing waar jij en jouw trouwe viervoeter allebei blij mee zijn.  

Oppas of hondenpension

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om jouw hond naar vrienden of familie te brengen. Maar wellicht dat je dit toch ook wel een grote last voor hen vindt. Een hond verzorgen kost tenslotte toch veel tijd. Een hondenpension als Hondencentrum Happy Tail kan dan de perfecte oplossing zijn. In heel ons land zijn hondenpensions te vinden. Er zijn grote pensions en kleine pensions. Sommige pensions liggen achteraf, anderen juist weer niet. Het is dus goed om vooraf bij het pension te gaan kijken. Op deze manier kan je inschatten of het pension iets voor jouw hond is. Alleen dan kan jij hem met een goed gevoel achterlaten en kan jij ook gaan genieten van jouw weekendje weg of vakantie.  

Eigen hok en spullen

Bij de meeste hondenpensions krijgt jouw hond zijn eigen hok. Als je meer honden hebt, kunnen zij bij elkaar in een hok geplaatst worden. Zo hoeven zij elkaar niet te missen. Veel honden vinden het fijn om dan samen te zijn. Dit is voor hen vertrouwd in een onbekende omgeving. In het pension krijgen ze eten, maar als jouw hond bijvoorbeeld een dieet volgt, is het verstandig om zelf voer mee te geven. Ook mag je zijn favoriete speelgoed meegeven. Veel honden vinden het fijn om iets van thuis bij zich te hebben.   

Spelen en knuffelen

Elke dag mogen de honden meerdere keren naar buiten. Veel pensions hebben een groot, afgezet veld waar de honden heerlijk met elkaar kunnen spelen. Vooraf wordt er goed gekeken welke honden er wel of niet bij elkaar kunnen. Naast het spelen is er uiteraard ook tijd om te knuffelen. Honden zijn gezelschapsdieren en vinden het fijn om aandacht te krijgen. De medewerkers van het hondenpension zullen dan ook zeker regelmatig met jouw trouwe viervoeter knuffelen. Sommige kleine hondjes dragen zij zelfs rond. Neem nou mini Yorkshire terriers, zij vinden het heerlijk om de hele dag rond gedragen te worden. Dit doen de medewerkers van het pension dan ook met veel liefde en plezier.   

Kies voor het juiste pension en dan hebben jij en jouw hond allebei een fijne vakantie!


Delen  

Over ons

Mijn blog over huisdierenopvang

Welkom, mijn naam is Jessica. Sinds vorig jaar ben ik eigenares geworden van een huisdierenopvang en -pension. Vanaf de middelbare school heb ik altijd al willen werken met huisdieren, omdat deze ons leven een stuk leuker kunnen maken. Ze geven een huishouden niet alleen gezelligheid, maar geven ook een verbondenheid in de familie. Onlangs ben ik een blog begonnen om mensen te informeren over het achterlaten van jouw huisdier(en). Het is namelijk niet alleen belangrijk om een geschikte huisdierenopvang en -pension te vinden, maar ook de voeding en gezondheid door te geven. Wil je meer weten over deze onderwerp? Kom dan snel een kijkje nemen op mijn blog!

Categorie├źn

Archief

Recente artikelen